donderdag 31 december 2009

Minder roken


Mijn voornemen voor 2010 is om te minderen met roken. In plaats van 12 pakken per maand wil ik naar 2 pakken per maand. Ik rook dan 's morgens een halve sigaret,
's middags een halve, 's avonds een halve en voor het bed gaan en halve. Dat levert een besparing op van 10 pakken per maand, omgerekend 47,00euro. Kassa! Het is alleen de vraag hoe lang ik dat volhoud, maar ik erger me eraan dat ik zoveel geld in rook doe opgaan.

dinsdag 29 december 2009

Gaslek blijkt winderig zwijn


Vijftien pompiers zijn in Australiƫ met twee brandweerwagens uitgerukt voor een gaslek. Bij aankomst op de plaats des onheils bleek dat de stank veroorzaakt was door de scheten van een zwijn.

Doordringende geur
"Eenmaal aangekomen bij het 'gaslek' konden we inderdaad een doordringende geur waarnemen", aldus de brandweercommandant. "We konden het 'lek' ook horen knorren. Het bleek om een winderig varken te gaan".

Lof
Het dier bleek danig over zijn toeren door al de commotie. In zoverre dat het nog meer winden liet ontsnappen. Overigens had de brandweerchef alle lof voor de familie die het gaslek had gemeld. "Beter een keer te veel bellen dan te weinig", sprak hij. (eb)
28/12/09 20u07

Bron: HLN

woensdag 16 december 2009

Ramses Shaffy en Liesbeth List de Pastorale

Kim Jong-il heeft raar haar


SEOUL - De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il heeft zijn bestuurlijk apparaat opgedragen al zijn onderdanen te restylen. In eerste instantie richtte hij zich vooral op het haar, dat voor mannen kort en voor vrouwen lang en vastgebonden moet zijn. Dat heeft een Zuid-Koreaanse maatschappelijke organisatie woensdag laten weten.

Kim Jong-il kwam tot zijn besluit, omdat hij zich onlangs had gestoord aan de 'buitenlandse coupe' van een van zijn medewerksters. Hij zou gezegd hebben: ''Is zij echt een van onze Koreaanse vrouwen? Waarom heeft ze onze traditionele schoonheid ingeruild voor slechte buitenlandse gewoonten van kapitalisten?''

Kim besloot in een klap ook de kledingkeuze van zijn onderdanen aan zijn smaak aan te passen. Dat betekent dat er voor vrouwen geen korte rokken, strakke broeken en broeken met wijduitlopende pijpen meer in zitten. In steden wil Kim sowieso geen broek meer zien. Fietsen is daar ook uit den boze omdat dat onbetamelijk zou zijn. (ANP)

16/12/09 09u35

Bron: AD

Zoeken in dit blog